Έβαλες στόχους για το 2019; Θέλεις να πετύχεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Είναι δύσκολο; Είναι οι σκέψεις σου μπερδεμένες και δεν ξέρεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα;

Σύμφωνα με έρευνες, ένα 10% των ανθρώπων που θέτουν στόχους στην αρχή της χρονιάς, τελικά τους καταφέρνουν. Αυτό σημαίνει ότι το 90% αποτυγχάνει και εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Φέτος όμως θα κάνουμε κάτι διαφορετικό! Θα πιστέψουμε στον εαυτό μας και θα προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά μεθοδικότητα. Το 2019 πρέπει να είναι για εμάς ο καλύτερος χρόνος της ζωής μας και γι’ αυτό πάμε να δούμε ορισμένα σημαντικά βήματα:

1.Αρχικά προσπάθησε να θυμηθείς τι πέτυχες το 2018.

Πριν βάλεις τους στόχους της νέας χρονιάς, κατέγραψε στο χαρτί τι πέτυχες το 2018 και σε έκανε ευτυχισμένο. Σίγουρα είχες επιτυχίες που πέρασαν απαρατήρητες, γιατί τις θεωρούσες δεδομένες. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή. Μόλις τις ανακαλύψεις, θα μείνεις έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Πέτυχες περισσότερα από ότι νόμιζες.

2.Αντάμειψε τον εαυτό σου.

Φροντίζοντας τον εαυτό σου, έχεις το κίνητρο να παραμείνεις θετικός. Οι καλές σκέψεις θα είναι αποτέλεσμα αυτού. Σπάνια λέμε μπράβο στον εαυτό μας για κάτι που καταφέραμε ή τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Η προσπάθεια μετράει και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Κάτι που θεωρείς ασήμαντο επίτευγμα, για κάποιον άλλο είναι σημαντικό.

3.Αποδέξου τα λάθη σου για να τα διορθώσεις.

Αν δεν αποδεχτούμε τα λάθη μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα τα διορθώσουμε. Σκέψου τι πήγε λάθος και δεν τα κατάφερες. Μην μείνεις όμως προσκολλημένος στο λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Κάθε λάθος είναι οδηγός για το σωστό.

4.Μην φοβηθείς τις αλλαγές.

Όταν κάτι δεν μας ικανοποιεί, πρέπει να το αλλάζουμε. Οι αλλαγές σε κρατούν διαρκώς σε εγρήγορση. Δεν σε αφήνουν ούτε να βαρεθείς, ούτε να κουραστείς, ούτε να αισθανθείς ότι επαναλαμβάνεσαι και ρουτινιάζεις. Αλλά σε ωθούν στο να κυνηγάς διαρκώς το καλύτερο, να αναζητάς διαρκώς νέες προκλήσεις και στόχους, τους οποίους είσαι διατεθειμένος να επιτύχεις.

5.Βάλε βραχυπρόθεσμους στόχους.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε όνειρα. Θέλεις να γίνεις Διευθυντής της εταιρίας των ονείρων σου; Αυτό είναι εξαιρετικό, αλλά αν δεν έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να παγιδευτείς και θα σε κάνει πολύ εύκολα να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Ενώ είναι σημαντικό να θέτεις στον εαυτό σου υψηλούς στόχους, χρησιμοποίησέ το ως κίνητρο που θα σε οδηγήσει να επιδιώξεις  βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως το να πάρεις το πτυχίο σου ή να πάρεις μία θέση στην εταιρία η οποία θα σε οδηγήσει προς το μεγάλο όνειρο.

Τέλος, οι στόχοι θα σου δώσουν μία πλήρη εικόνα του τι ακριβώς θέλεις στη ζωή σου και θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στο που θα πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου. Αν συνεχώς αποτυγχάνεις να γίνεις ενεργός για την επίτευξη των στόχων σου, ίσως σημαίνει ότι δεν το θέλεις πραγματικά.

Πάμε τώρα να δούμε τι έμαθες από το άρθρο μας! Έβαλες στόχο να βελτιώσεις την εξυπηρέτηση των πελατών σου, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, να επικεντρωθείς αποκλειστικά στον επαγγελματικό σου τομέα και να μειώσεις τα λειτουργικά σου έξοδα;

Η Transfer Solutions Call Center είναι εδώ για σένα να σε βοηθήσει να το πετύχεις!

Είμαστε ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σου. Με σύμμαχο μας την τεχνολογία, προσφέρουμε τηλεφωνική υποστήριξη σε επιχειρήσεις κάθε είδους στην Κύπρο και με βασικό μας στόχο πάντα την βελτίωση της τηλεφωνικής εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Αν σας ενδιαφέρει αυτή η προοπτική, καλέσετε στο 22.355.334 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!