Call AnsweringCustomer ServiceSalesTelesecretaryUncategorized

Πώς να εφαρμόσετε αποτελεσματική στρατηγική Marketing με τη βοήθεια της Εξυπηρέτησης πελατών.

Το marketing και η εξυπηρέτηση πελατών μιας επιχείρησης μπορεί να φαίνεται ότι είναι δύο διαφορετικές έννοιες χωρίς κανένα κοινό σημείο επαφής, αλλά στην πραγματικότητα έχουν περισσότερα κοινά σημεία από ότι νομίζετε και μπορούν να συνδυαστούν άψογα.

Οι μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο συνήθως δε διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους και το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ανταπεξέλθουν το ίδιο αποδοτικά και στα δύο αυτά σημαντικά κομμάτια της επιχείρησης. Με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν και να μην αντέχουν στο χρόνο. Επίσης, βασικό πρόβλημα είναι δεν υπάρχει χρόνος και ενέργεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους και πέφτουν σε αστοχίες.

Γιατί η εξυπηρέτηση πελατών επηρεάζει όμως σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική μάρκετινγκ;

Οι βασικοί στόχοι του τμήματος μάρκετινγκ μιας επιχείρησης είναι η:

  • Αύξηση πωλήσεων σε υφιστάμενα προϊόντα ή υπηρεσίες
  • Καινοτομία και διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές
  • Απόκτηση νέων πελατών
Σύμφωνα με έρευνες καταναλωτών, η εξυπηρέτηση πελατών είναι ο βασικός παράγοντας για την επίτευξη αυτών των 3 βασικών στόχων του μάρκετινγκ.
  • 3 στους 5 πελάτες θα μεταβούν σε ανταγωνιστή με την προσδοκία της καλύτερης εξυπηρέτησης.
  • Σχεδόν 80% των πελατών θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε μια επιχείρηση που έχει ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών.
  • Η εξυπηρέτηση πελατών είναι δεύτερος σημαντικότερος λόγος για να κερδίσετε νέους πελάτες, αφού πρώτα βέβαια αξιολογηθεί και η ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Οι μικρές επιχειρήσεις σπαταλούν πλέον τον διπλάσιο χρόνο και χρήμα σε κινήσεις μάρκετινγκ από ότι στο παρελθόν και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα κανάλια επικοινωνίας με το κοινό. Από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο μέχρι τα φυλλάδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αλληλοεπιδρούν αρκετά με τους καταναλωτές, να συνομιλούν σε μεγάλο βαθμό για προϊόντα ή υπηρεσίες και να προσπαθούν να τους κερδίσουν, στοχεύοντας στη σωστή εξυπηρέτηση τους.

Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι το κόστος της απόκτησης ενός νέου πελάτη είναι πολύ μεγαλύτερο από την πώληση σε έναν υφιστάμενο.

Η κατάσταση στις επιχειρήσεις έχει διαμορφωθεί με αυτό τον τρόπο, ώστε η εξυπηρέτηση πελατών να έχει σημαντικό αντίκτυπο και άμεση σχέση με τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Δυστυχώς αρκετές επιχειρήσεις στην Κύπρο δεν προσλαμβάνουν καμία εξωτερική βοήθεια συνεργατών για να βοηθήσουν το μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση πελατών. Με αποτέλεσμα η διαδικασίες αυτές να είναι ιδιαίτερα δαπανηρές και χρονοβόρες. Τι εννοώ; Ο χρόνος που σπαταλάτε για να προσφέρετε σωστή εξυπηρέτηση πελατών, σας στερεί το δικαίωμα να αποδώσετε ικανοποιητικά στο παραγωγικό κομμάτι της εργασίας σας και φυσικά έχει αντίκτυπο στα οικονομικά σας δεδομένα.

Μην προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας! Βρείτε τους κατάλληλους συνεργάτες για την εξυπηρέτηση των πελατών σας.
Η παροχή σωστής εξυπηρέτησης στους πελάτες σας θα δώσει νόημα στις προωθητικές σας ενέργειες μάρκετινγκ.

Ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο όπως η Transfer Solutions Call Center μπορεί να σας βοηθήσει με τη τηλεφωνική υποστήριξη της επιχείρησής σας και να γλυτώσει χρόνο στο υπάρχον προσωπικό σας να ασχοληθεί με το δημιουργικό κομμάτι. Αποδεδειγμένα οι λειτουργοί τηλεφωνικής υποστήριξης της Transfer Solutions Call Center διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να διαχειριστούν με επιτυχία τις κλήσεις και τα αιτήματα των πελατών και να σας κρατούν ενήμερους ανά πάσα στιγμή. Θα δώσουν κύρος και οργάνωση στην εταιρεία σας που ίσως μέχρι πριν από λίγο να μην το σκεφτόσασταν καθόλου.

Οι υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με την επιχείρηση σας και να αποκτήσετε ένα ισχυρό σύμμαχο στην εξυπηρέτηση των πελατών σας. Όσοι επιλέξετε να συνεργαστείτε με την Transfer Solutions Center, αυτόματα αποκτάται τη δύναμη να εξυπηρετήσετε περισσότερο όγκο κλήσεων και πελατών και όχι έναν καλούντα τη φορά. Οι παραγωγικές σας διαδικασίες εκτελούνται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και ο πελάτης σας παραμένει ευχαριστημένος, γιατί το αίτημα του εξυπηρετήθηκε άμεσα από την ομάδα μας.

Όπως θα διαπιστώσετε η σωστή τηλεφωνική υποστήριξη της επιχείρησης σας από ένα έμπειρο συνεργάτη όπως η Transfer Solutions Call Center είναι το ισχυρότερο εργαλείο μάρκετινγκ. Οι πελάτες σας όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσουν, θα ξέρουν ότι πίσω από το προϊόν ή υπηρεσία που αγόρασαν, κρύβεται μια δυνατή ομάδα τηλεφωνικής υποστήριξης που θα τους βοηθήσει να το λύσουν άμεσα!

Αξιοποιήστε αυτή τη δυνατότητα και δείτε πραγματική διαφορά στις προωθητικές σας ενέργειες! Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *