Call AnsweringCustomer ServiceTelesecretary

Τι είναι το Outsourcing και πώς μπορείτε να το επιτύχετε!

Τι είναι το Outsourcing;

Με τη χρήση του όρου outsourcing ή αλλιώς εξωεπιχειρησιακή ανάθεσηεννοούμε την ανάθεση συγκεκριμένων υπηρεσιών μιας επιχείρησης σε εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι ενδέχεται να είναι ιδιωτικές εταιρείες ή κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το outsourcing είναι μία λύση που ασπάζονται όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, προκειμένου να καλύψουν ορισμένους τομείς της δραστηριότητάς τους και να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Τι κερδίζετε με την εφαρμογή του Outsourcing;

Με την ανάθεση μέρους των εργασιών τους σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να έχουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, υψηλό βαθμό εξειδίκευσης σε υπηρεσίες και πολύ χαμηλό κόστος. Με αυτό το τρόπο, ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να απασχολεί μόνιμο προσωπικό, απαλλάσεται από τα προβλήματα διαχείρισής του και εξοικονομεί χρήματα από την επένδυση για την εκπαίδευσή των υπαλλήλων του και για τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερο προγραμματισμό των κεφαλαίων – οικονομικών πόρων της επιχείρησης  με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητάς του στον επαγγελματικό του τομέα, αναθέτοντας τις δευτερεύουσες εργασίες της επιχείρησης σε εξειδικευμένους συνεργάτες που θα εγγυηθούν το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα.

Ποιοι τομείς εφαρμόζουν την μέθοδο Outsourcing;

Οι τομείς που μπορούν να καλυφθούν με την μέθοδο outsourcing είναι συνήθως η γραμματειακή υποστήριξη με την καινοτόμα ιδέα της Τηλεγραμματείας, οι λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες, οι νομικές υπηρεσίες, η καθαριότητα, η τεχνική υποστήριξη σε θέματα πληροφορικής και υπολογιστών, οι υπηρεσίες εταιρικής προβολής, διαφήμισης, προώθησης, υπηρεσίες μεταφοράς και διανομής προϊόντων κ.α.

Τι χρειάζεται για να πετύχει η μέθοδος Outsourcing;

Ένα πετυχημένο και σωστό outsourcing απαιτεί καλή επικοινωνία ανάμεσα στους συνεργάτες, εχεμύθεια, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία στις ενέργειες τους και υιοθέτηση κοινής γραμμής για επίτευξη στόχων. Αν οι επιχειρήσεις δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, το outsourcing οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα και δεν επιλύονται τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πώς εφαρμόζει το μοντέλο Outsourcing η Transfer Solutions Call Center;

Στην Transfer Solutions Ltd έχοντας ως γνώμονα τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή του outsourcing και αξιοποιώντας τα τεράστια οφέλη του για τις σύγχρονες επιχειρήσεις  παρέχουμε την Υπηρεσία της Τηλεγραμματείας σε όλη την Κύπρο. Η Τηλεγραμματεία ως μοντέλο outsourcing, αναθέτει σε τρίτο συνεργάτη την τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της.

Η γραμματέας της Transfer Solutions Call Center βρίσκεται εκτός του γραφείου σας και παρέχει γραμματειακή υποστήριξη από απόσταση σε χαμηλό κόστος! . Ίσως η λέξη τηλεγραμματεία να μην είναι τόσο γνωστή στους περισσότερους επαγγελματίες λόγω του ότι η φύση της δουλειάς μας είναι αρκετά εξειδικευμένη, αλλά θα την έχετε ακούσει ως Call Center Services ή Call Answering Services.  Aποτελεί όμως κατάλληλη λύση για επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι λειτουργοί τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Transfer Solutions διαχειρίζονται τις κλήσεις σας, είτε την υποδοχή εισερχομένων κλήσεων απαντώντας με την επωνυμία σας, είτε την πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων, σας ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για όλη την κίνηση του γραφείου και παρέχουν άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση, σαν να βρίσκονται στο δικό σας χώρο.

Ποιος είναι ο στόχος της Transfer Solutions Call Center;

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε παγκύπρια την ιδανική γραμματέα για τους πελάτες μας και να βοηθήσουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να βγουν αλώβητες από τον υψηλό ανταγωνισμό και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.  Αναθέτοντας λοιπόν τη γραμματειακή σας υποστήριξη σε εμάς, αναβαθμίζεται την οργάνωσή σας, βελτιώνεται την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών σας, αυξάνεται την παραγωγικότητά σας και το διαθέσιμο χρόνο για ενασχόληση με τον επαγγελματικό σας τομέα και όχι με δευτερεύουσες εργασίες που επηρεάζουν την απόδοσή σας. Επιπλέον,  αποφεύγoνται περιττές δαπάνες για την εκπαίδευση του προσωπικού και για τον εξοπλισμό που απαιτείται στην εργασία σας και αποκτάτε ευελιξία, σταθερότητα και ελευθερία στις κινήσεις σας.

Σας ενδιαφέρει η πρότασή μας;

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *